Wie ben ik?

Mijn naam is Els Schriemer-Dijk. Ik woon in Brummen met man en honden Guusje en Bozo en twee katten. Guusje is een adoptiehond uit Spanje, Bozo komt uit Roemenië. Eerder hadden we een adoptiehond uit Griekenland, Belle, helaas is zij overleden. Met Belle is alles begonnen. Omdat Belle artrose en spondylose had wilde ik graag weten wat ik voor haar kon doen om haar pijn te verminderen. Toen ik hoorde over hondenmassage was mijn interesse gewekt en ben ik in 2014 de opleiding hondenmassage gaan volgen. Nu ben ik ondertussen kynologisch massage therapeut en bestaat mijn praktijk 3,5 jaar.
Mijn expertise:

 Kynologisch Masseur Basis
 Kynologisch Masseur Gevorderd

 • Kynologisch Therapeutisch Masseur =
 • Zwangerschapsmassage
 • Massage bij Heup- en Elleboogdysplasie
 • Anatomie
 • Pup/puber massage
 • Triggerpointmassage,
 • Kruidenstempelmassage
 • Hotstonemassage
 • Kynologisch Sportmasseur =
  warming up en cooling down
 • TTouch massage
 • Cranio Sacrale Massage
 • Aroma Therapie

Daarnaast heb ik vele lezingen, workshops en Congressen gevolgd. Ieder jaar zorg ik er voor dat mijn kennis uitgebreid of goed onderhouden wordt. 

Ik geef presentaties/lezingen over hondenmassage en workshops. Bij een workshop is een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. U kunt dus met uw eigen hond werken, hiermee creëert u een betere band met uw hond. Ik geef  één op één workshops, bij de mensen thuis, bij mij in de praktijk, maar ook in groepsverband bij bijvoorbeeld Kynologische Clubs. 

Sinds 2018 werk ik samen met diverse dierenartsen en homeopaten.

Ik geef losse behandelingen, maar ik bied ook een 3 maanden traject aan. 
Het 3 maanden traject is voor eigenaren die hun hond optimaal wil houden of weer in goede conditie willen krijgen. Tijdens deze 3 maanden betrekt ik u als eigenaar bij de behandelingen en ik leer u hoe u uw hond kunt lezen. Wat geeft hij aan waar pijn of spanning zit, welke signalen geeft uw hond naar u tijdens het lopen of spelen. Ook leer ik u hoe u een aantal massagetechnieken, zodat u, als uw hond daar behoefte aan heeft, hem snel weer kunt laten ontspannen en beter in zijn vel kunt laten zitten.
Als uw hond het (tijdelijk) rustig aan moet doen, dan geef ik u adviezen en tips mee door bijvoorbeeld spellen uit te leggen die uw hond kan doen. 

Het traject kan preventief ingezet worden. Dit betekent dat er bij gezonde of jonge honden door de behandelingen veel problemen voorkomen worden.

Het traject kan ook curatief worden ingezet. 
Dit betekent dat een hond met pijnklachten te masseren, overbelaste spieren beter doorbloeden en verlichting krijgt. De verkrampte spieren ontspannen. Dit is bijvoorbeeld bij honden met artrose erg belangrijk. De spieren zullen de slijtage moeten opvangen en compenseren, zodat de hond toch zo soepel mogelijk kan bewegen. 

Het traject kan ook ter ondersteuning worden ingezet. Honden die intensief bewegen, bijvoorbeeld bij sport, maar ook hard en langdurig rennen in het bos, hebben baat bij een goede massage. Een warming up en een cooling down is geen overbodige luxe.

Het 3 maanden traject houdt in: 
Een behandelplan- traject, balansoefeningen, etherische oliën, craniomassage, kruidenstempelmassage of hotstonemassage, TTouch, triggerpointmassage en tijdens het traject leer ik u basistechnieken van het masseren.

De eerste maand is er 1 maal per week een consult, ik zal voornamelijk contact maken met uw hond en een begin maken met de behandeling. Ik kijk wat uw hond nodig heeft aan soorten massages en eventueel oefeningen of spellen met huiswerk. 
De tweede maand is er ook 1 maal per week een consult.
De derde maand is er 1 maal per 2 weken een consult. 

U kunt in deze 3 maanden mij altijd voor advies vragen tijdens kantooruren en ben ik er voor u als er problemen zijn. 

Mocht blijken dat ik uw hond om wat voor redenen niet kan behandelen, dan verwijs ik u door.

DOEL: ZORGEN DAT UW HOND LEKKER IN ZIJN VEL ZIT, WEER SOEPEL KAN BEWEGEN EN EVENTUEEL MINDER PIJN OF ANGSTEN HEEFT.

Voor prijzen: deze kunt u vinden onder het kopje tarieven