Naast de westerse massage, dus de "gewone" massage, geef ik nog een aantal speciale massages. 
Onder het kopje Wie ben ik? kunt u nog meer informatie vinden.

ACUPRESSUUR

Acupressuur komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Het is één van de technieken binnen de acupunctuur. Bij acupunctuur staan naalden centraal, bij acupressuur wordt zachte druk met handen/vingers uitgeoefend op en rond de acupunten.

Volgens de TCG bevinden zich in het lichaam energiebanen, meridianen genaamd. Elke meridiaan geeft energie door naar een desbetreffend orgaan en naar de spieren. Op de meridianen zitten de acupunten. Deze worden behandeld en worden gesedeerd of kunnen geactiveerd worden. Alles in het lichaam moet in balans zijn, is dit niet zo, dan ontstaan er klachten. De TCG gaat uit van de leer van Yin en Yang. Het één kan niet zonder het ander.

Ook bij deze massage maak ik eerst, naar aanleiding van een anamnese en observatie met palpatie van de hond een behandelplan.
Dit is zeer uitgebreid en de Westerse massage combineer ik er vaak bij. 


Een behandeling kan in de duur sterk variëren.

 

CRANIO SACRAAL

Het lichaam bestaat merendeels uit vocht. In iedere cel en om iedere cel zit vocht. Ook in de hersenen en het ruggenmerg. Dit vocht heeft een ritme, een soort eb en vloed. Door gebeurtenissen kan dat ritme verstoord worden en krijg je blokkades wat klachten veroorzaakt. 

Cranio massage nodigt het lichaam met hele zachte technieken uit om dit ritme weer te herstellen, de blokkades op te heffen en zo klachtenvrij te zijn. Ik combineer deze techniek met de andere soorten massages. Vaak is de plek dan al wat soepeler geworden doordat er ruimte is ontstaan en is de westerse massage niet pijnlijk meer. 

HOTSTONEMASSAGE

Bij deze massage masseer ik met zwarte basaltstenen. Door de vulkanische oorsprong bevatten zij een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor ze lang warmte vasthouden. De stenen worden in een speciale pan verwarmd op zo'n 45 graden Celsius. De warmte zal ontspannend werken op de hond. Spieren worden soepel en de hond krijgt een gevoel van welzijn.

Deze massage heeft een ontgiftende werking, geeft energie en brengt de hond in balans. Ik masseer de hond zoals een "gewone" Westerse massage, maar dan met de stenen in mijn handen. Als een verlengstuk van mij. Honden die aanraken moeilijk vinden, vinden deze manier van massage wel fijn, doordat ik indirect op heb werk.

De effecten die deze massage geeft:

 • blokkades worden opgeheven
 • de bloedsomloop wordt gestimuleerd
 • spierpijn wordt opgeheven
 • het heeft positief effect op het zenuwstelsel
 • het herstelt de balans
 • het werkt rustgevend
 • hond kan over angst heen komen voor aanraking.

Ook hierbij maak ik een behandelplan naar aanleiding van een anamnesegesprek.

 

KRUIDENSTEMPELMASSAGE

Kruidenstempelmassage, wat is dat?

Kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenstempels. In een gebundelde katoenen doek zitten diverse gedroogde kruiden. De bovenkant van de doek is dichtgebonden met touw, zodat er een soort handvat ontstaat. De kruidenstempel wordt verwarmd in een speciaal daarvoor bestemde pan.

Ik gebruik samengestelde kruiden, maar voeg voor specifieke klachten nog extra, speciale kruiden toe. Elke klacht  is anders en elke hond is anders. Een hond met spierproblemen masseer ik met andere toegevoegde kruiden dan een hond waar blokkades opgelost moeten worden.

De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend. Door de massage en warmte heeft het dus een diepe, helende werking.

Bij welke klachten is deze massage werkzaam?

 • stress
 • spierproblemen
 • gewrichtsproblemen (mits er geen ontsteking aanwezig is)
 • hypergedrag
 • slechte huid/vacht
 • spijsverteringsproblemen

De kruidenstempels waar ik mee werk bevatten Westerse Kruiden. 
Ook bij deze massage maak ik altijd naar aanleiding van een anamnese eerst een behandelplan op. Nadat ik de hond eerst heb geobserveerd en gepalpeerd, stel ik de kruidenstempels samen voor een vervolgsessie.