soorten massages die ik geef:

 

ONTSPANNINGSMASSAGE:

Dit is met name de massage voor de honden die onzeker en angstig zijn. De herplaatsers en de geadopteerde honden uit het buitenland. Zij vinden vaak aanraking lastig en spannend. Bij hen bouw ik het heel rustig op en begin ik met bewust aanraken. Pas daarna met massage. Deze massage zorgt dat de hond beter in zijn vel komt te zitten doordat stresshormonen afgevoerd worden en gelukshormonen aangemaakt worden. Bij veel herhalen worden er zelfs nieuwe banen in de hersenen aangelegd, die angst en onzekerheid sterk verminderen. 

KynoWellness geeft ook workshops. Hierbij leert u zelf om uw hond een ontspanningsmassage te geven. De band tussen u en uw hond wordt verstevigd, de hond wordt rustiger en daardoor leert hij beter en sneller. 
Voor informatie kunt u kijken op de pagina met workshops en de agenda.

 

 THERAPEUTISCHE MASSAGE:

Deze massage is heel specifiek op fysieke problemen gericht. Met name honden die op leeftijd zijn, pijn, blessures, HD of ED, artrose of spondylose hebben of geopereerd zijn, hebben baat bij deze massage. Er worden meer technieken gebruikt, of diverse massagevormen en het is vaak lokaal.

Doordat massage zorgt dat er hormonen worden afgegeven in het lichaam die pijnstillend zijn, kan het voor komen dat de pijnstilling geminderd mag worden. Uiteraard alles in overleg met uw dierenarts. 

HOTSTONEMASSAGE

Bij deze massage masseer ik met zwarte basaltstenen. Door de vulkanische oorsprong bevatten zij een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor ze lang warmte vasthouden. De stenen worden in een speciale pan verwarmd op zo'n 45 graden Celsius. De warmte zal ontspannend werken op de hond. Spieren worden soepel en de hond krijgt een gevoel van welzijn.

Deze massage heeft een ontgiftende werking, geeft energie en brengt de hond in balans. Ik masseer de hond zoals een "gewone" Westerse massage, maar dan met de stenen in mijn handen. Als een verlengstuk van mij. Honden die aanraken moeilijk vinden, vinden deze manier van massage wel fijn, doordat ik indirect op heb werk.

De effecten die deze massage geeft:

 • blokkades worden opgeheven
 • de bloedsomloop wordt gestimuleerd
 • spierpijn wordt opgeheven
 • het heeft positief effect op het zenuwstelsel
 • het herstelt de balans
 • het werkt rustgevend
 • hond kan over angst heen komen voor aanraking.

Ook hierbij maak ik een behandelplan naar aanleiding van een anamnesegesprek.

 

KRUIDENSTEMPELMASSAGE

Kruidenstempelmassage, wat is dat?

Kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenstempels. In een gebundelde katoenen doek zitten diverse gedroogde kruiden. De bovenkant van de doek is dichtgebonden met touw, zodat er een soort handvat ontstaat. De kruidenstempel wordt verwarmd in een speciaal daarvoor bestemde pan.

Ik gebruik samengestelde kruiden, maar voeg voor specifieke klachten nog extra, speciale kruiden toe. Elke klacht  is anders en elke hond is anders. Een hond met spierproblemen masseer ik met andere toegevoegde kruiden dan een hond waar blokkades opgelost moeten worden.

De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend. Door de massage en warmte heeft het dus een diepe, helende werking.

Bij welke klachten is deze massage werkzaam?

 • stress
 • spierproblemen
 • gewrichtsproblemen (mits er geen ontsteking aanwezig is)
 • hypergedrag
 • slechte huid/vacht
 • spijsverteringsproblemen

De kruidenstempels waar ik mee werk bevatten Westerse Kruiden. 
Ook bij deze massage maak ik altijd naar aanleiding van een anamnese eerst een behandelplan op. Nadat ik de hond eerst heb geobserveerd en gepalpeerd, stel ik de kruidenstempels samen voor een vervolgsessie.